A élelmiszer-biztonsági hatóság rizseket tesztelt, a versenyzők közül egy volt, amelyik képtelen volt megfőni. Szinte minden más rendben volt.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal “A”, “B” ketagóriájú, valamint jázminrizseket vizsgált. Az élelmiszer-biztonsági vizsgálatokon túl élelmiszer-minőségi és kedveltségi szempontokat is figyelembe vették az ellenőrök és tesztelők. A kedveltségi vizsgálatba a szakemberek mellett a gyártókat, fogyasztókat is bevonták – írja a hivatalos blogján a hatóság.
A vizsgálatban 34 rizs erepelt, és mindegyik átment a vizsgán. Az elkészített minták minden esetben követték az általános főzési metódust: húszperces elkészítési idő, ezalatt főzés, fedő alatt párolás és pihentetés történik. Egy termék esetében azonban a rizsszemek nem főttek meg a megadott idő alatt.
A teszt eredménye pedig a következőképpen alakult:
1. Riceland “A” rizs
– egyöntetű törtfehér, megfelelően telt közepes szemű, jellegzetesen rugalmas, nem tapad, kissé törmelékes, semleges izű, idegen íztől mentes
2. Tesco Value “A” rizs
törtfehér színű, nem egyöntetű, jellegzetes gabonaillat, ragacsos, idegen anyagtól mentes
3. Yano jázminrizs
egyöntetű, kevés tört szem, tiszta gabonaillat, enyhén virágos illat, pergős, tiszta, minden idegen íztől mentes
A toplista további helyezettjeiről itt olvashat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: