Belemehet a dzsuva a csirkébe a sörösdobozos sütésnél, épp ezért keressünk másik receptet.
Több magyar receptoldalon is megtalálható a sörösdobozos csirke receptje. A metódus roppant egyszerű, a sörösdobozra rárakjuk a csirkét és megsütjük. Jól hangzik, de veszélyes.
Épp a sörösdobozos receptek terjedése miatt a német Szövetségi Kockázatértékelési Intézet (BfR) – az Élelmiszer-biztonsági Szemelvények friss száma szerint – azt közölte, hogy az almínium dobozok nem a csirkesütés megkönnyítésére valók, hanem arra, hogy a bennük lévő sör nem romoljon meg.
A sütés során mérgező anyagok mehetnek a csirkébe, amit nyilvánvalóan senki sem szeret. A BfR jelezte, egyelőre nincsenek erről vizsgálatok, épp ezért addig le kell mondani a sörösdobozos csirkéről.