Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett ki a budapesti Caprivous Kft.
A társaság összesen 146 millió forintot költött a beruházásra, ezen belül a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert a Széchenyi Tervből. A tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság 2012 novemberében kezdett hozzá a munkához, ennek keretében kifejlesztette a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusát. A Trikolór nevű tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához- számolt be a különleges fejlesztésről az MTI.
A projekt a kft. szigetcsépi telepén valósult meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben. A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstressz hatások mérséklése, valamint a tojás, mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt.
A vállalkozás közleménye szerint több mint 23 éve foglalkoznak tojásfeldolgozással, tojástermékek és tojásporok előállításával. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat 3 munkahelyet tud megőrizni, így jelenleg 65 dolgozót foglalkoztatnak. A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,38 milliárd forint volt, míg 2012-ben 2,43 milliárd forintot tett ki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: