mindenár.hu

Csináljon magának saját akciót!

Érdemes rádobni a csomagolt gyümölcsöket, zöldségeket a mérlegre, és elhozni a legjobbat. Egy csomó termék előre csomagolt terméknél készpénznek vesszük, hogy mennyit nyom. Mondjuk a fóliába tett félkilós brokkoli. Ezek azonos áron vannak, ám a tömegük mégis eltér. A legjobb választás így az, amelyik a legnehezebb. Ezt pedig pár mozdulattal megtalálhatjuk, a zöldséges, gyümölcsös részlegben… Tovább »

Megtudjuk, melyik húsba pumpáltak vizet, jól járnak az allergiások

A jövőben változik az élelmiszerek címkézése, például nagyobb lesz a betűméret, a darabokból összerakott húsokat sem lehet egészként eladni, a húsoknál a hozzáadott víz mennyiségét is fel kell tüntetni, és az allergiások is jól járnak.  Bár csak decembertől lép életbe az élelmiszerek csomagolásán szereplő tájékoztatásra vonatkozó szabály, érdemes áttekinteni, mi várható, a gyártóknak pedig fel kell készülniük… Tovább »

Gazdag magyar vs. szegény magyar

A leggazdagabb kategóriába tartozó magyarok 2 kilóval több húst esznek havonta, mint a legszegényebbek. Utóbbiaknak zöldségre és gyümölcsre is alig jut.  A napokban jelent meg a Központi Statisztikai Hivatal elemzése, amely a jövedelmi helyzetre vetítve ismerteti a háztartások fogyasztását. Az adatok szerint a leggazdagabbak és legszegényebbek között nagyon széles szakadék húzódik.   A legfelső jövedelmi… Tovább »

A magyarok buknak az akciókra

A magyarok kétharmada akcióvadásznak mondható, de bevásárólistát csak a vevők kevesebb mint fele ír a bolti túra előtt.  A Mindenár.hu még decemberben írt arról, hogy vásárlás előtt érdemes bevásárlólistát írni, és csak a felsorolt termékeket beszerezni, így elkerülhető, hogy felesleges dolgokra menjen el a pénz.  A lista fontosságát az is jelzi, hogy a GfK Piackutató… Tovább »

A fizetések legyőzték az élelmiszereket

Tavaly decemberben naponta közel 13 milliárd forintot költöttünk élelmiszerre. Öt évvel korábban 11,44 milliárdot. A 13 százalékos emelkdéssel párhuzamosan a nettó bérek pedig 25 százalékkal nőttek.  December a kiskereskedelemben a legfontosabb hónap, akkor a legjelentősebb a forgalom. A Központi Statisztikai Hivatal szerdán közölte a friss adatokat, amely szerint 855 milliárd forintra rúgott a forgalom.  Ezen… Tovább »

Húsz százalékkal eltérnek a Túró Rudi-árak

A héten több áruházlánc is árulja a Túró Rudi 8 szeletes csomagját. A legolcsóbb ajánlat 449 forint, de máshol 20 százalékkal drágább ugyanaz.  A most futó akciós hét egyik legérdekesebb szereplője a Pöttyös Túró Rudi, amelynek 6 plusz 2 darabos (összesen 240 grammos) kiszerelése mindjárt négy áruházláncban kapható. Azonban az akciós árak közel sem azonosak,… Tovább »

Óvatosan a gyümölcsökkel: vegyszer lehet rajtuk

Az aluljáróban árult gyümölcsöt felejtsük el. A boltokban kapható gyümölcsök megbízhatóak, ám azokat otthon meg kell mosni. A citromhéjból pedig inkább a biót tegyük a süteményekbe. Az elmúlt hetekben széles választékban kínálták a citrusféléket és más gyümölcsöket a boltláncok. Itt már írtunk arról, hogy a gyümölcsök árát a mélybe küldték, ugyanakkor érdemes szétnézni az üzletláncok… Tovább »

Mikor kerüljük el a boltokat?

Például, ha idegesek vagy éhesek vagyunk. Ilyen állapotban ugyanis könnyen lehet, hogy elköltünk egy rakás pénzt teljesen felesleges dolgokra. A Mindenar.hu pontokba szedte, hogyan kerüljük el a pazarlást.   Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan cikket vásárol, amelyre valójában semmi szüksége – legyen szó olcsóbb dolgokról, csokiszeletről, üdítőről, zokniról, vagy éppen drágább elektronikai termékekről, mobiltelefonról, egyéb háztartási… Tovább »

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!

Mikulás-csomagokba kerülő táblás és szeletes csokik az egyik leginkább változó árú termékek közé tartoznak. A márkás táblás csokik akció nélkül 300 forint körüli áron vagy, annál drágábban kaphatóak, de sokszor akcióznak velük, olyankor 50-130 forinttal is olcsóbbak lesznek – derül ki a Mindenár.hu adataiból. A héten egyébként több márkás táblás csoki 200 alatt kapható, az… Tovább »

Hol érdemes vásárolni a héten?

A csütörtökön kezdődő héten a Mindenár megint összeállította az áruházláncok akciós kínálatán alapuló válogatását. Főszerepben a tejek, a tejfölök, és egy ritka szereplő a Mikulás jegyében.  Ezen a héten az áruházláncok a 1,5%-os tejben gyakorlatilag döntetlent értek el. A Tescóban szombatig, a CBA Centekben pedig jövő szerdáig 169 forint az import tartós (UHT) tej literje…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!