mindenár.hu

Felejtsd el ezt a receptet!

Belemehet a dzsuva a csirkébe a sörösdobozos sütésnél, épp ezért keressünk másik receptet. Több magyar receptoldalon is megtalálható a sörösdobozos csirke receptje. A metódus roppant egyszerű, a sörösdobozra rárakjuk a csirkét és megsütjük. Jól hangzik, de veszélyes. Épp a sörösdobozos receptek terjedése miatt  a német Szövetségi Kockázatértékelési Intézet (BfR) – az Élelmiszer-biztonsági Szemelvények friss száma… Tovább »

Legyél fagylaltellenőr!

A fagylaltosnál nézd a hűtőpult hőmérőjét, ha mínusz 8 fok felett jár, keress másikat! Akkor is, ha jégdarabokat látsz a fagyiban, vagy a hűtőpulton lévő rongyba törlik a gombócadagolót. Fagylaltos tanácsok.  A kánikulában az egyik legkedveltebb édesség a fagylalt, ám érdemes résen lenni, amikor a fagylaltoshoz megyünk. (A fagylaltok nem összekeverendők a jégkrémekkel, mivel  utóbbiak… Tovább »

Mangalica-e a mangalica?

Mármint a hús, amelyet a boltban megveszünk. A hétvégén esedékes budapesti mangalicafesztivál ad aktualitást a kérdésnek, amely nem csak azért fontos, mert – mint cikkünkből kiderül – a jelenleg érvényes jogi szabályozás megengedi, hogy a mangalica megnevezést viselő húskészítmények teljes hústartalmának csak 70 százaléka származzon mangalicából, hanem azért is, mert ezt a prémiumterméket előszeretettel hamisítják,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!