mindenár.hu

Jöhetnek a Lidl-pékségek, Aldi-tejboltok?

A pékek és tejboltok mentesülnek a vasárnapi boltzár alól. A saját pékrészlegük kialakítására komoly összegeket költő boltláncok – Lidl, Aldi, Tesco – akár ezt is kihasználhatják. Újabb elméleti forgatókönyv a Mindenár.hu-tól. 

A vasárnapi boltzár jövő márciusi bevezetése kedvezhet az online boltoknak, erről az előző posztunkban írtunk. Emellett van egy másik lehetőség, amely elméletileg lehetőséget ad a boltláncoknak arra, hogy kikerüljék a korlátozást.

Forrás: Hír24.hu

Forrás: Hír24.hu

A vasárnapi boltzárról szóló törvény kimondja, a kizárólag pékárut és tejterméket árusító boltok vasárnap 5-től 12 óráig nyitva lehetnek. A pékáruk azért érdekesek, mert az elmúlt időszakban igen fontos szerepet játszanak a boltláncok stratégiájában: többek között a Lidl, az Aldi a már meglévő, és megnyíló áruházaiban, sorra alakította ki a saját sütödével rendelkező  pékrészlegeket, emellett sok Tesco Expresszben is van saját sütöde, és a Sparokban is megjelentek a frissen sütött péksütik az elmúlt években. 

A Mindenár.hu szerint sok boltban nem lenne egy bonyolult művelet, hogy a boltok esetleges átrendezésével, és egy külön kassza létrehozásával a pékrészleget elkülöníteni. Ezek pedig afféle bolton belül önálló egységként nyitva lehetnének vasárnap. Ezen az elkerített részen pedig a tejtermékeket felsorakoztató polcokat – szakmaibban gondolákat – is fel lehetne állítani.

Bár ez csak elméleti lehetőség, de logikus lépés lehet annak érdekében, hogy a pékségek kialakításába komoly összegeket feccölő cégek ezzel is megtartsanak vasárnapi vásárlókat. Jogi szempontból feltehetően ezt csak külön cégbe rendezve oldhatják meg, de ekkora cégeknél ez nem egy bonyolult művelet. Az persze kérdés, hogy az ezzel járó plusz adminisztráció megéri-e összességében, valamint az is kérdés, hogy a többi napon a pékségeknél külön kellene-e fizetni, ami kényelmetlenséget okozhat a vásárlók számára.

Persze az sem elképzelhetetlen, hogy a boltláncok a meglévő, forgalmasabb pékségeket vásárolják fel. 

Ha tetszett a cikk és érdeklődik a boltláncok aktuális akciós ajánlatai iránt, azokat összevetné egymással, akkor látogassa meg a Mindenár.hu oldalát vagy kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon

A Mindenár.hu ezekről írt korábban:

Mi az a csoki? Melyik csoki jobb vagy rosszabb? – Mindenár.hu-iránytű

Figyelj oda: legyél te is kenyérellenőr!

Megnézik, mit eszünk

Híres épületben nyit boltot az Aldi

Móka és trágárság a polcokon

  

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!