Belemehet a dzsuva a csirkébe a sörösdobozos sütésnél, épp ezért keressünk másik receptet.
Több magyar receptoldalon is megtalálható a sörösdobozos csirke receptje. A metódus roppant egyszerű, a sörösdobozra rárakjuk a csirkét és megsütjük. Jól hangzik, de veszélyes.
Épp a sörösdobozos receptek terjedése miatt a német Szövetségi Kockázatértékelési Intézet (BfR) – az Élelmiszer-biztonsági Szemelvények friss száma szerint – azt közölte, hogy az almínium dobozok nem a csirkesütés megkönnyítésére valók, hanem arra, hogy a bennük lévő sör nem romoljon meg.
A sütés során mérgező anyagok mehetnek a csirkébe, amit nyilvánvalóan senki sem szeret. A BfR jelezte, egyelőre nincsenek erről vizsgálatok, épp ezért addig le kell mondani a sörösdobozos csirkéről.
Esetleg az esetlen sörösdobozos sütés helyett 1 kukoricagránátot javallok a feltalálónak feltálalni ! Nagy durranás lessz ❗➡
A vízzel 2/3-ig töltött sörösüvegen sütött csirke a sütőbe állítva tényleg jó módszer.A dobozos variáció,pedig egy ősökörség!(Szia dobozos!)
Ki lehet az a barom aki ezt kitalálta? Vagy csak egy sima szívatás az egész! Épeszű ember nem talál ki ilyen marhaságot.